Network Menu

Genomförda aktiviteter 2017

 2017

Februari
Lunch Rådhuskällaren 2/2

Ingrid Holfelt, tidigare Vice Ordförande berättade om sin spännande tid som ”Institutional Adviser” inom skogsministeriet i Laos 1992-1995. Mycket fascinerande att höra hur denna gamla franska koloni förändrades då kommunisterna tog makten 1975.  Ingrid menade att hon fick lära sig ”gå långsamt” både privat och i arbetslivet för att få saker uträttade av en fantastisk vänlig lokalbefolkning och hade stor hjälp av hennes psykologiutbildning.

Swea Malmö årsmöte 15/2 2017 på MINC

16/2 Näsetlunch på Café Kust.

Mars

1/3Lunch på Rådhuskällaren, den kände malmöprofilen, Björn Lagerbäck, f.d. chefspsykolog på Skandia Försäkringar, föreläste om ” Brottsoffer utomlands – förstärker traumat?”.

16/3 Näsetlunch på Stationen i Skanör.

22/3 – Malmö Chokladfabrik

Förväntansfulla Sweor besökte Malmö Chokladfabrik den 22/3. Vi fick en mycket intressant guidning i muséet och lärde oss mycket om kakaobönor, processen för att tillverka den goda chokladen samt även om Mazettis historia. Skönt att veta att mörk choklad är bra både för högt blodtryck och att livsandarna höjs!

 April

4/4  Samlades vi på Kramers hotell i Malmö och Helena Cewers föreläste om ”Lust att ha lust” med efterföljande middag. Helena Cewers är barnmorska och klinisk sexolog och har haft många uppskattade föreläsningar och har bl a turnerat med 1,6-miljonerklubben.

helena cewers

5/4   Rådhuslunch där vår SWEA Malmö medlem Marie Ström var gästtalare och berättade om den spännande tiden hon arbetade på Sveriges Ambassad i Ankara.

12/4 Påsklunch på Näset som träffade på Stationen i Skanör.

29/4  Besök hos Boutique Ilse Jacobsen, Västra Hamnen, Malmö som visade vår- och sommarmodet med bubbel i glasen och tilltugg.

Maj

3/5  Rådhuslunch där Ingvar Haraldsson berättade om Mercy Ships en internationell Kristen hjälporganisation som använder oceangående sjukhusfartyg och deras fantastiska arbete med att hjälpa människor i några av världens fattigaste områden. M/V Africa Mercy är varje år på fältuppdrag i Västra Afrika där några av världens minst utvecklade och utarmade länder ligger. Ombord på sjukhusfartyget kan de ge gratis behandling till tusentals människor varje år. Blinda får synen tillbaka, tumörer opereras bort, läpp & gomspalt, barn med hjulbenthet/klumpfot blir behandlade så att de kan lära sig att gå.

Vill du läsa mer om verksamheten eller ansöka för att arbeta som volontär ww.mercyships.se eller göra en donation till insamlingsstiftelsen Mercy Ships – Sweden pg 90 00 93-6. e-post: msse(Replace this parenthesis with the @ sign)mercyships.org

Ingvar Haraldsson


11/5  Besöket i Köpenhamn började med visning av Rådhuset.
Vi var 15 Sweor som fick en förträfflig guide av Kristoffer som avslöjade många av Rådhusets hemligheter. Turen avslutades med “rådhuspanekage” och mousserande vin.

Därefter fortsatte vi till fots genom vackra Örestadsparken till Torvehallarna i Norreport och åt lunch med smörrebröd.

Vi fortsatte sedan till Kristina Thilén som så vänligt bjudit in oss till hennes fantastiska lägenhet och visning av hennes vackra klänningar som hon designat och sytt. Hon berättade en hel del om hennes tid i Hollywood där hon arbetade för designern Leon Paul som sydde vackra upp aftonklänningar till galaföreställningar. Stort tack Kristina för en väldigt trevlig dag!

Catharina Nyberg agerade modell. Foton Marianne Ahrens.

Catharina Nyberg agerade modell. Foton Marianne Ahrens.

 

17/5  Näset lunch, vårens sista ägde rum på Stationshuset i Skanör. Vi gästades av Gun från Seattle.

                  

30/5  AW på Kol @ Cocktails 

      

Sommarluncher på Badhytten