Network Menu

Ordförandens Rader

5/11 2018
SWEA systrar!
November månad är här och det har blivit dags för ordförandes rader igen!
Häromkvällen var vi några stycken som var på operan och såg föreställningen Belonging.  Då slog det mig, att det är det här det handlar om, även i SWEA. Att tillhöra, få vara som man är, få vara med människor där man känner trygghet.
Hur gör vi då detta bäst? Samarbetar så klart och att alla drar sitt lilla strå till stacken.
Därför gläder det mig så oerhört att medlemmar vill dela med sig av sina erfarenheter, som till exempel under våra luncher. Karin Anderssons föredrag om 15 år i Kuwait och Franziska von Vietinghoff om Sudan. Så spännande!
Den 7e november kommer 1,6 miljoner klubben och på december lunchen berättar Britta Balkfors om Nepal.
Missa för all del inte ”matmötet ” hos Karin 14/11. Här kan vi få tips att tänka i nya banor. Glöggmingel blir det hos mig den 6/12 och jullunch den 12 december. Håll ögonen på hemsidan för aktuella tider.
Deltagandet vid aktiviteter under hösten har ökat, vilket gläder mig. Vi gör ju alla våra program för våra medlemmar, så kom, bara kom, så kan vi göra mera!
Förberedelserna för nästa år pågår för fullt och valberedningen arbetar. Att vara delaktig i en styrelse är roligt och oerhört berikande. Och är man ny är det ett utmärkt sätt att lära känna människor. Så varmt välkomna att vara med!
Vi vill fortfarande gärna ha förslag på lämpliga kandidater för donation, deadline 19 november. Årsmötet blir den 13 februari 2019, save the date! Kom ihåg att skicka in motioner till styrelsen, om Ni har önskemål inför 2019.
Nästa år ligger VM i Dubai. Om någon tänker åka dit, kan Ni väl höra av Er, det är roligare om vi är fler.
Hör också gärna av Er om Ni har förslag till ÅSKA (årets svenska kvinna).
Till dessa rader bifogar vi även internationella ordförandes rader.
Jag önskar Er en riktigt skön o mysig november! Nu tänder vi ljusen och väntar med spänning på december.
Agneta
2/10 2018
Kära vänner!
Så blåste den härliga sommaren bort och in träder de krispiga, kyliga, färgstarka höstdagarna! Ena dagen full storm och den andra skiner solen och höstblommorna nickar vänligt mot oss i morgonbrisen. Tala om omväxlande väderlek!
Omväxlande är också höstens program i SWEA Malmö:
Vi börjar med lunchen den 3 e oktober, då vår medlem Franziska von Vietinhoff talar om sin tid I Sudan. Det vill Ni inte missa.
4e oktober träffas vi hos förra ordförande Cecilia Wettstam i Minnesberg och gör must. Ett härligt minne från i fjol som jag gärna uppmanar Er att prova på!
10 oktober är det dags för modemingel på Elgas i Malmö. Naturligtvis även denna gång med våra egna härliga SWEA modeller, Solveig och Agneta bl.a.
Och så lite mingel  Och 20% på köp!
Den 17 oktober är det återigen dax för lunch på Kust i Falsterbo.
Tisdagen 23 oktober blir det AW och kvällsmingel på tapas restaurangen Mosaik.
30 oktober finns det biljetter kvar till Skånes Dansteaters föreställning, Belonging.
Kom ihåg att anmäla Er på vår hemsida , malmo.swea.org till alla evenemang.
Även egna initiativ ute i SWEA leden uppmuntras. Senast åkte ett antal ut till Österlen och Dag Hammarskjölds Backåkra.Tack Marie Ström och Eva Eckner, för detta utmärkta initiativ. Det tål att upprepas.
Själv har jag haft ynnesten att få lotsa en SWEA kamrat genom den svenska sjukvården. Ett uppdrag som lett till många, glada möten med gamla kollegor och många glada skratt. Tack för det!
Jag avlutar i dessa tider av ambivalens i tillvaron med en uppmuntran till Er alla, håll ihop och gläds att vi har varandra i detta härliga SWEA nätverk!
Hösthälsningar från Er ordförande!

Agneta