Network Menu

Ordförandens Rader

27/2 2019

Äntligen! Dags för en ny termin med SWEA Malmö.

Vårt årsmöte den 13/2 2019 blev en livlig tillställning med många glada och upplyftande tillrop och åsikter!

Undertecknad tackar för förtroendet att åter bli vald till ordförande, en ynnest!
Vår styrelse fick också nya, fräscha inslag med Ireet Adus som ny sekreterare!
Jag vill tacka Maria Gårdemyr för ett gott ledsagande under mitt första år som ordförande.
Jessica Perdius är också ny i styrelsen och välkomnas varmt.
Gerd Lentz avgick som kassör, tack för ovärderligt stöd Gerd! In träder ”nygamla” Ingrid Bernerup Aspegren som kassör. Ser fram emot detta samarbete.
”Nygammal ” vän är också Cecilia Wettstam, som blir vår nya webbredaktör. För det kan vi bara skatta oss lyckliga.
Och så Karin Andersson, som fortsätter som oumbärlig, idésprutande programansvarig och som lagt ett härligt program för våren.
Catharina Nyberg gör sitt sista år som medlemsansvarig och med hennes hjälp konstaterar jag att nu är vi 109 medlemmar .

Många ”gamla” medlemmar saknas. Kanske har Ni bara glömt att betala in, kanske har Ni bestämt att lämna SWEA Malmö. Skulle det sistnämnda vara fallet, ber vi Er skicka en liten notis till styrelsen, då det sparar oss extraarbete att skicka påminnelser!

I nya valberedningen finns Solveig Anelli och Agneta Wixell. Bara att kontakta när man känner sig sugen på styrelsearbete.

Solveig fortsätter också som ovärderlig värdinna på Rådhusluncherna. Vill Du på någon lunch berätta något ur Ditt liv som Swea, kontakta henne. Det finns så mycket kunskap i de egna leden, värt att lyssna på!

Vår första lunch i Falsterbo har gått av stapeln med 14 deltagare. Det hela resulterade i att en ny bokcirkel startade och målargrupper initierades både i Malmö och Skanör.

Här nedan följer några datum för vårens program:

6/3 Lunch på Rådhuskällaren. Talare Eva Sternäng om sitt liv på Martinique .

13/3 Drömmar om Hollywood – Malmö museum
Anmälan senast 8/3, medlem 100 kr, gäst 150 kr

20/3 Näsetlunch, plats ej bestämd

27/3 Modevisning Elgas
Anmälan via hemsidan senast 24/3. Ansvarig: Solveig Anelli

3/4 Rådhuslunch, dagens talare ännu ej bestämd .

11/4 Matvandring Malmö Saluhall med programansvarig Karin Andersson som ledare 15.00-18.00
Anmälan senast 8/4
Självkostnad för inköp o ev middag som vi äter på någon restaurang

16/4 Näsetlunch

8/5 Rådhuslunch OBS! Första maj är helg, därför annat datum

11/5 SWEA 40 år – reservera dagen!

15/5 Näsetlunch

28/5 Medlemsmingel

5/6 Rådhuslunch

13/6 Utflykt till Skarhults slott och Ester Blenda-utställningen

För den uppmärksamme märker Ni att det saknas uppgifter på programmen och det är helt enkelt för att det inte är helt klart.

Håll ögonen på hemsidan, kolla med någon kamrat-Swea, maila sweamalmoprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com eller ring helt enkelt till ordförande Agneta : 0723/988493

För alla evenemang gäller anmälan via hemsidan och betalning till SWEA Malmö, Bg 5585-8914.

Med önskan om en riktigt härlig vår med SWEA Malmö och i naturen. Kom ihåg att njuta av solen och alla vårblommor.

Agneta

———

Januari 2019
God fortsättning!
Så har 2019 gjort sitt intåg. Ett helt nytt, ograverat år framför oss! Samma förunderliga känsla av möjligheter varje gång! Och vilket härligt år för SWEA – 40 årsjubileum, Sverige middag i Stockholm och världsmöte i Dubai bl a.
Efter en välförtjänt julvila för styrelsen sätter vi nu igång och ni får här några godbitar att börja med. Det kommer mera,  jag lovar. Den 14/1 har vi vårens första styrelsemöte med förberedelser för årsmöte och vårprogram.
Vi börjar med lunch i Falsterbo, på Kust den 16 e januari kl 13.00. Som vanligt anmälan till Ulla Lindahl, ullali(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com eller tel 040 /471068 eller till Gun Hagman
8/2 Lunch på Rådhuset i Malmö
Värdinna Solveig Anelli.
Anmäl senast måndag före kl.12.00 via hemsidan.
13/2 Årsmöte kl 18.00 på Restaurang Four Gardens på Victoria Park. Efter mötet serveras middag för den som önskar. All info gällande årsmötet kommer snart. 
Årsmötet är naturligtvis gratis men för maten måste vi ta ut en avgift och därmed också ha anmälan. Mer info kommer. Kom till årsmötet och gör Din röst hörd och ha trevligt med oss!
Tänk på att betala årsavgiften, 450 kr för 2019 för att ha rösträtt på årsmötet.
Bankgiro 5585-8914.
20/2 Lunch i Falsterbo på Armeria.
Anmälan som ovan!
I maj går en jubileumsresa till Sicilien och anmälan till Dubai har öppnat. Titta gärna på SWEA Internationals hemsida.
En medlem har kontaktat mig och vill ha någon att spela Mahjong med. Kontakta mig så förmedlar jag.
Jag behöver fräscha upp min franska och undrar om någon är intresserad av att vara med i en konversationsgrupp? Jag behöver kunna prata med dotterns pojkvän😄. Inget märkvärdigt, vi kan träffas en gång i månaden o bara försöka konversera på franska utan att det är så märkvärdigt o stora krav på korrekt grammatik.
Andra önskemål jag har inför 2019 är att vi har Aktivitetsgrupper:
Intressegrupper utanför styrelsen såsom bridge, stavgång, promenader, matlagningsgäng osv. Det är bara att”sparka igång”
Väl mött på det nya året!
Agneta
29/11 2018

Kära SWEA systrar!

Äntligen snart underbara, härliga, mysiga december. Jag är en sådan där jultokig människa som börjar pynta redan i november. Ni vet julgardiner, julljusstakar och pyssel i varenda vrå. Och så håller det på ända till Knut, då åker granen ut!

I december har SWEA Malmö ett digert program:

5/12 Lunch på Rådhuset. Vår egen medlem Britta Balkfors talar om Nepal . Anmälan senast måndag den 2a december

6/12 Glöggmingel hos ordförande i Ljunghusen. Anmäl direkt till mig;
agneta.staaf(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com eller tel
0723988493 senast den 2a december.

12/12 Jultallrik på Restaurang KP (Kungliga Poststyrelsen). Anmälan via webben och betalning via bankgiro! I år följer vi trenden med återbruk:
Gör ett vackert paket och ta med. För att vi skall vara klimatsmarta, kan vi slå in något vi har hemma. Något man kanske inte behöver men någon annan kan bli glad för. Och så hittar vi på något roligt med paketen! Ni har väl anmält Er?

Adress till web:
Malmo.swea.org
Bankgiro: 5585-8914

19/12 Näsetlunch på Café Kust
Anmälan direkt till Ulla Lindahl
ulla.li(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com
040/471068
eller
Gun Hagman
gun(Replace this parenthesis with the @ sign)hagmans.net
0704-600180

Årsmötet närmar sig och är bestämt till den 13 februari. Mera info kommer!
Tänk också på att om ni har motioner eller önskemål till årsmötet, skall dessa vara inkomna till styrelsen senast den 20 e december 2018.

Det kommer också in inbjudningar till SWEA Malmö från en del håll. Dessa har vi ingen möjlighet att skicka ut till alla, men lägger dem på vår Facebook sida om det är något som berör oss. Även om inbjudan från andra SWEA föreningar, läggs en blänkare på SWEA Malmös Facebook sida.

Jag vill härmed önska Er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!
Jag hoppas att 2019 skall bli en bättre tid för världen! Att vi i SWEA Malmö skall få träffas och njuta av varandras systerskap. Jag hoppas att så många som möjligt kommer på våra aktiviteter, så att vi har möjlighet att fortsätta göra trevliga arrangemang.

Allt gott!
Agneta

5/11 2018
SWEA systrar!
November månad är här och det har blivit dags för ordförandes rader igen!
Häromkvällen var vi några stycken som var på operan och såg föreställningen Belonging.  Då slog det mig, att det är det här det handlar om, även i SWEA. Att tillhöra, få vara som man är, få vara med människor där man känner trygghet.
Hur gör vi då detta bäst? Samarbetar så klart och att alla drar sitt lilla strå till stacken.
Därför gläder det mig så oerhört att medlemmar vill dela med sig av sina erfarenheter, som till exempel under våra luncher. Karin Anderssons föredrag om 15 år i Kuwait och Franziska von Vietinghoff om Sudan. Så spännande!
Den 7e november kommer 1,6 miljoner klubben och på december lunchen berättar Britta Balkfors om Nepal.
Missa för all del inte ”matmötet ” hos Karin 14/11. Här kan vi få tips att tänka i nya banor. Glöggmingel blir det hos mig den 6/12 och jullunch den 12 december. Håll ögonen på hemsidan för aktuella tider.
Deltagandet vid aktiviteter under hösten har ökat, vilket gläder mig. Vi gör ju alla våra program för våra medlemmar, så kom, bara kom, så kan vi göra mera!
Förberedelserna för nästa år pågår för fullt och valberedningen arbetar. Att vara delaktig i en styrelse är roligt och oerhört berikande. Och är man ny är det ett utmärkt sätt att lära känna människor. Så varmt välkomna att vara med!
Vi vill fortfarande gärna ha förslag på lämpliga kandidater för donation, deadline 19 november. Årsmötet blir den 13 februari 2019, save the date! Kom ihåg att skicka in motioner till styrelsen, om Ni har önskemål inför 2019.
Nästa år ligger VM i Dubai. Om någon tänker åka dit, kan Ni väl höra av Er, det är roligare om vi är fler.
Hör också gärna av Er om Ni har förslag till ÅSKA (årets svenska kvinna).
Till dessa rader bifogar vi även internationella ordförandes rader.
Jag önskar Er en riktigt skön o mysig november! Nu tänder vi ljusen och väntar med spänning på december.
Agneta
2/10 2018
Kära vänner!
Så blåste den härliga sommaren bort och in träder de krispiga, kyliga, färgstarka höstdagarna! Ena dagen full storm och den andra skiner solen och höstblommorna nickar vänligt mot oss i morgonbrisen. Tala om omväxlande väderlek!
Omväxlande är också höstens program i SWEA Malmö:
Vi börjar med lunchen den 3 e oktober, då vår medlem Franziska von Vietinhoff talar om sin tid I Sudan. Det vill Ni inte missa.
4e oktober träffas vi hos förra ordförande Cecilia Wettstam i Minnesberg och gör must. Ett härligt minne från i fjol som jag gärna uppmanar Er att prova på!
10 oktober är det dags för modemingel på Elgas i Malmö. Naturligtvis även denna gång med våra egna härliga SWEA modeller, Solveig och Agneta bl.a.
Och så lite mingel  Och 20% på köp!
Den 17 oktober är det återigen dax för lunch på Kust i Falsterbo.
Tisdagen 23 oktober blir det AW och kvällsmingel på tapas restaurangen Mosaik.
30 oktober finns det biljetter kvar till Skånes Dansteaters föreställning, Belonging.
Kom ihåg att anmäla Er på vår hemsida , malmo.swea.org till alla evenemang.
Även egna initiativ ute i SWEA leden uppmuntras. Senast åkte ett antal ut till Österlen och Dag Hammarskjölds Backåkra.Tack Marie Ström och Eva Eckner, för detta utmärkta initiativ. Det tål att upprepas.
Själv har jag haft ynnesten att få lotsa en SWEA kamrat genom den svenska sjukvården. Ett uppdrag som lett till många, glada möten med gamla kollegor och många glada skratt. Tack för det!
Jag avlutar i dessa tider av ambivalens i tillvaron med en uppmuntran till Er alla, håll ihop och gläds att vi har varandra i detta härliga SWEA nätverk!
Hösthälsningar från Er ordförande!

Agneta