Malmö

Sverigemiddagen 2022

Malmö 10-12 augusti

“Vilken upplevelse! Min första Sverigemiddag – men definitivt inte den sista!”

Onsdag 10 augusti - Välkomstkväll på lokal 17

Som startskottet på festligheterna för Sverigemiddagen i Malmö, samlades många Sweor på Lokal 17 i Studio-huset. En spännande plats med modern arkitektur alldeles vid inloppet till Malmö.

Hela restaurangen stod till vårt förfogande och vi kunde möta både gamla och nya SWEA-vänner.

Kvällen bestod av mycket prat, skratt och kära återseenden.

Efter vi intagit en mycket riklig och välsmakande buffé så kunde den som ville mingla vidare ta hissen upp till den läckra takterrassen med magisk utsikt över Malmö innerstad och havet.

En allt igenom mycket trevlig start på Sverigemiddagen i Malmö!

Karin Högman
Kommunikationsansvarig
SWEA International

Torsdag 11 augusti - Stipendieutdelning och Sverigemiddagen

Vilken upplevelse! Min första Sverigemiddag men definitivt inte den sista!

Efter en härlig dag med utflykter i ett underbart sommar-Malmö var det dags för den högtidliga stipendieutdelningen och Sverigemiddagen. Malmö Stad bjöd in SWEA till det vackra rådhuset på Stortorget. Rådhuset med sina gotiska utsmyckningar byggdes under renässansen och stod klart 1546. Sedan 1862 har det varit mötesplatsen för den lokala politiken i Malmö och man håller fortfarande kommunfullmäktiges möten här.

Catarina Hansson, internationell ordförande, och Britta Hammargren, avdelningsordförande Malmö, hälsade alla välkomna till SWEAs kronjuvel, den årliga stipendieutdelningen.

Årets två kronjuveler är Lisa Raeder som mottog Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för studier av interkulturella relationer och Shada-Helin Sulhav som mottog Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna.

Paula Hasselgren, avdelningsordförande Göteborg och Agnetha Hesselius, regionordförande VEMA, presenterade de båda stipendiaterna på ett föredömligt sätt och det var väldigt spännande och intressant att få möta dessa två unga kvinnor som båda var mycket tacksamma och glada över att få 15 000 USD vardera att använda till studier och personlig utveckling i sina yrkesroller. Lisa Raeder presenterade sina doktorandstudier och Shada-Helin Sulhav reciterade en dikt av poeten Nachla Libre.

Lisa Raeder var en professionell dansare som sadlade om och blev akademiker. Hon började studera genusvetenskap och folkhälsovetenskap och håller nu på att avsluta sina doktorandstudier vid universitetet i Edinburgh. Hennes studier handlar bland annat om hur kvinnor uppfattar preventivmedel, vilken typ av information som ges av sjukvården när det gäller just preventivmedel och varför vissa preventivmedel förordas mer än andra.

Shada-Helin Sulhav är en ung skådespelerska som precis har avslutat sina studier på Teaterhögskolan i Malmö och har fått en ettårig anställning på Folkteatern i Göteborg. Vi har tidigare kunnat se Shada i tv-produktionen Innan vi dör, men Shada vill inte bli fast i en viss typ av roller utan vill utveckla sitt konstnärskap och så småningom också producera och regissera eget material.

Innan vi gick upp till middagen fick vi också en genomgång av Monica Tinggård, avdelningsordförande Marbella, om vårt nya gemensamma donationsprojekt, Projekt Ukraina som sätter igång nu under hösten.

Middagen intogs i den vackra Knutssalen med enorma kristallkronor och vackra kakelugnar från Rörstrand. Kommunalråd Frida Trollmyr hälsade oss välkomna och berättade kort om Malmös och rådhusets historia. Vi serverades en utsökt middag med underhållning av Ett halvt franskt band. Som vanligt när Sweorna träffas är stämningen hög och vi tar alla tillfällen till att träffa nya och gamla Sweor. Under kvällen uppmärksammade vår nuvarande internationella ordförande Catarina Hansson, att det var fyratidigare internationella ordförande närvarande, Kerstin Mayberry (1990-1993), Gunilla Possenius (1994-1997), Margaret Sikkens Ahlquist (2012-2015) samt Suzanne Southard (2020-2021) under Sverige middagen. Fantastiskt!

Tack SWEA Malmö för ett väldigt bra genomfört arrangemang. Nästa sommar ses vi i Göteborg och jag ser redan fram emot det. Jag känner mig stolt över att vara en Swea och än en gång slås jag av hur fantastiskt det är att vara en del av detta globala nätverk.

Vid pennan
Eva Steinbach
Vice Ordf. SWEA International
Stipendieutdelning

Torsdag 11 augusti 2022 ägde SWEA Internationals årliga stipendieutdelning rum på anrika Malmö Rådhus.

Lisa Raeder – Pristagare 2022 års Stipendium för studier av Interkulturella Relationer.

Shada-Helin Sulhav

Shada-Helin Sulhav – Pristagare 2022 års Sigrid Paskell Stipendium inom scenkonsterna.

Fotograf: Karin Oddner

 

Sverigemiddagen 2022 i Malmö avslutades med en halvdagskonferens på Elite Hotel Savoy fredagen 12 augusti i SWEA Professionals regi. Tre intressanta talare hade bjudits in och ett 60-tal Sweor hade anmält sig till både föredrag och lunch denna sista mötesdag.

Fotograf: Karin Oddner

 

"Tack SWEA Malmö för ett väldigt bra genomfört arrangemang. Nästa sommar ses vi i Göteborg och jag ser redan fram emot det. Jag känner mig stolt över att vara en Swea och än en gång slås jag av hur fantastiskt det är att vara en del av detta globala nätverk."